De Beste iPhone

Veelgestelde vragen

Welkom bij de veelgestelde vragen afdeling van De Beste iPhone, de ultieme bron voor antwoorden op al je vragen. Met een uitgebreide database van informatie voorzien we gebruikers van de beste antwoorden op hun vragen. Ons doel is het mensen gemakkelijker te maken om snel en accuraat antwoorden op hun vragen te vinden. We streven ernaar de best mogelijke antwoorden te geven. Aarzel niet om contact op te nemen, we zijn er om je te helpen!

Naar het contactformulier

Het type processor dat in de iPhone wordt gebruikt verschilt per model. De nieuwste generatie iPhones (iPhone 12, iPhone 11 en iPhone SE 2020) gebruiken de A14 Bionic-chip, ontworpen door Apple. Oudere modellen zoals de iPhone XS, iPhone XR en iPhone 8 gebruiken de A11 Bionic chip.

De batterijduur van een iPhone varieert, afhankelijk van het model en hoe hij wordt gebruikt. De nieuwste iPhones gaan meestal tot ongeveer 11 uur continu gebruik mee voor surfen op WiFi, video afspelen en muziek streamen. Sommige modellen kunnen echter tot 20 uur meegaan, afhankelijk van het specifieke gebruik.

De voordelen van een iPhone zijn talrijk. iPhones bieden gebruikers een ultramoderne gebruikerservaring met functies als een krachtige processor, een superieure batterijduur, een grote keuze aan apps en een helder scherm. De telefoons zijn ook ongelooflijk veilig, waardoor ze de eerste keuze zijn voor veel zakelijke gebruikers. Bovendien bieden iPhones uitstekende klantenondersteuning, een strak ontwerp en naadloze integratie met andere Apple apparaten. Ten slotte ontwikkelen iPhones zich voortdurend en bieden ze jaar na jaar nieuwe en verbeterde functies.

De iPhone draait momenteel op het iOS-besturingssysteem van Apple. Elk jaar brengt Apple een belangrijke nieuwe versie van iOS uit, met als laatste versie iOS 14.

De iPhone heeft een 12-megapixel achtercamera met een diafragma van f/1.8 en optische beeldstabilisatie. Hij heeft ook een 7-megapixel frontcamera met een diafragma van f/2,2. Beide camera's beschikken over brede kleurenopname voor levendigere foto's, True Tone flitser en Live Photos.

De prijs van een ontgrendelde iPhone kan variëren, afhankelijk van het specifieke model en de hardwarefuncties. Over het algemeen kun je een ontgrendelde iPhone vinden voor ergens tussen de 400 en 1200 dollar.

Om je iPhone software bij te werken, open je de Instellingen app en kies je Algemeen. Selecteer vervolgens Software-update en volg de instructies op het scherm. Zorg ervoor dat je toestel verbonden is met een Wi-Fi-netwerk voordat je de update start. Je kunt je toestel ook aansluiten op een stopcontact om ervoor te zorgen dat de batterij niet leeg raakt tijdens de software-update. Als je nog hulp nodig hebt, kun je contact opnemen met het ondersteuningsteam van Apple voor hulp.

Er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor de iPhone. Tot de accessoires behoren hoesjes, opladers, kabels en docks, koptelefoons en oortjes, externe opslag, powerbanks en externe batterijen, selfie sticks, autohouders en meer. Afhankelijk van je specifieke behoeften en voorkeuren kun je een reeks accessoires vinden die aan je eisen voldoen.

Er zijn verschillende manieren om gegevens over te zetten tussen een iPhone en andere apparaten.

  1. Gegevens overzetten via iCloud: Met iCloud kun je gemakkelijk inhoud synchroniseren tussen verschillende apparaten, waardoor je toegang hebt tot, foto's, documenten, muziek en meer van veel verschillende bronnen.

  2. Gegevens overdragen via AirDrop: AirDrop is een dienst voor draadloze gegevensoverdracht op korte afstand die beschikbaar is op iOS-apparaten. Met AirDrop kun je snel en gemakkelijk gegevens overdragen tussen iPhones, iPads en Macs.

  3. Gegevensoverdracht via WiFi: Via een lokaal Wi-Fi-netwerk kun je twee of meer iPhones, iPads of andere compatibele apparaten met elkaar verbinden om snel en gemakkelijk bestanden uit te wisselen.

  4. Gegevens overdragen via Bluetooth: Je kunt Bluetooth gebruiken om bestanden en gegevens over te zetten tussen iPhone, iPad en andere compatibele apparaten.

  5. Gegevens overdragen via USB: Met de meegeleverde Lightning-kabel of een adapter kun je je iPhone via USB met een ander apparaat verbinden en gegevens zoals foto's, documenten, muziek en meer overbrengen.

Om je iPhone met een Wi-Fi-netwerk te verbinden, open je de Instellingen van je iPhone, tik je op Wi-Fi en selecteer je het netwerk waarmee je verbinding wilt maken. Voer eventueel het netwerkwachtwoord in en tik op Verbinden. Je iPhone moet nu verbonden zijn met het Wi-Fi-netwerk.

Ja, veel iPhones zijn compatibel met draadloos opladen. iPhone 8 en later, waaronder iPhone SE (2e generatie) en iPhone XR, ondersteunen allemaal draadloos opladen. Draadloos opladen kan met een Qi-gecertificeerde oplader, zoals de AirPower mat van Apple.

Ja, de iPhone heeft functies voor ouderlijk toezicht. Apple biedt een aantal functies waarmee ouders het gebruik van hun kinderen kunnen beheren en controleren, zoals aangeven welke apps, websites en inhoud toegankelijk zijn, tijdslimieten instellen voor het gebruik van het toestel en het blokkeren van het downloaden van apps. Deze functies voor ouderlijk toezicht zijn toegankelijk via de Instellingen-app van het apparaat.

Er zijn meer dan een miljoen apps beschikbaar op de iPhone, die variëren van spelletjes en entertainment tot productiviteitstools en hulpprogramma's. Populaire apps zijn sociale media apps zoals Facebook en Instagram, muziek streaming apps zoals Spotify en Apple Music, en productiviteitstools zoals Microsoft Office en Adobe Creative Cloud. Een volledige lijst van de populairste apps vind je in de App Store.

Om een iPhone te activeren, moet je hem verbinden met een mobiel netwerk of een Wi-Fi-verbinding en hem aanzetten. Daarna moet je de instructies op het scherm volgen om je toestel in te stellen en het activeringsproces te voltooien. Zodra je iPhone geactiveerd is, kun je hem meteen gaan gebruiken.

Ja, er is een indicator voor de levensduur van de batterij op het iPhone-scherm. Hij staat in de rechterbovenhoek van het scherm en toont een percentage van de resterende batterijlading.

Ja, bepaalde modellen van de iPhone hebben waterbestendige technologie. De iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max en de XS, XS Max en XR hebben een waterbestendigheid van IP 68. Dit betekent dat ze tot 2 meter water gedurende 30 minuten kunnen overleven. Daarnaast heeft de iPhone SE (2e generatie) een IP67 beoordeling en is ontworpen om bestand te zijn tegen spatten, morsen en stof.

De iPhone 11 Pro Max heeft een 6,5-inch Super Retina XDR-display en is daarmee een van de grootste displays voor een smartphone.

De hoeveelheid opslag die elk iPhone model biedt verschilt. De iPhone 11 biedt bijvoorbeeld 64 GB, 128 GB of 256 GB opslagruimte, terwijl de iPhone 11 Pro en 11 Pro Max 64 GB, 256 GB of 512 GB opslagruimte bieden. Voor meer informatie over de specifieke opslaggrootte voor elk model kun je terecht op de website van Apple.

Ja, de iPhone biedt verschillende speciale functies, waaronder een vingerafdruksensor voor extra beveiliging, een verbeterd camerasysteem met meerdere sensoren en lenzen, ondersteuning voor Apple Pay en krachtigere processors voor snellere prestaties. Bovendien kan de iPhone de nieuwste iOS-updates gebruiken voor de best mogelijke gebruikerservaring.

De gemiddelde levensduur van een iPhone ligt tussen de twee en drie jaar. Bij regelmatig onderhoud kunnen sommige iPhones echter vier of meer jaar meegaan. Factoren die de levensduur kunnen beïnvloeden zijn de batterijcapaciteit, de hoeveelheid gebruik, regelmatige software-updates, en hoe goed je er voor zorgt.

De verschillen tussen de iPhone modellen variëren. Over het algemeen hebben nieuwere modellen meer geavanceerde hardwaremogelijkheden en nieuwere softwarefuncties dan oudere modellen. Bovendien hebben nieuwere modellen vaak een betere batterijduur, snellere processors en grotere beeldschermen dan hun voorgangers. Sommige nieuwere modellen hebben ook extra voorzieningen zoals waterdichtheid, verbeterde camerasensoren, geavanceerde Augmented Reality mogelijkheden en andere functies. Afhankelijk van de specifieke modellen die vergeleken worden, kunnen de onderlinge verschillen groter zijn. Bij het maken van een vergelijking is het belangrijk om de specs van de specifieke modellen die vergeleken worden te controleren om te zien welke functies en specificaties ze bieden.

Ja, de iPhone heeft een aantal gezondheidsgerelateerde functies. De meest opvallende functie is de app Gezondheid, waarmee je je activiteitenniveau kunt bijhouden, activiteitsdoelen kunt stellen en je gezondheidsgegevens kunt bijhouden, zoals je slaappatroon, hartslag en meer. Sommige van de nieuwere iPhones worden ook geleverd met extra hulpmiddelen voor het bijhouden van de gezondheid, zoals de ECG-app, SpO2-sensor en bloedzuurstofgehalte.

Nee, de iPhone is niet waterdicht. iPhones hebben echter een mate van waterbestendigheid, wat betekent dat ze bestand zijn tegen normale blootstelling aan water, zoals een lichte regenbui of een spatje. Apple raadt aan extra voorzichtig te zijn wanneer je je iPhone in de buurt van water gebruikt en hem uit een zwembad, oceaan of ander water te houden. Raadpleeg de instructies van de fabrikant voor specifieke waterbestendigheidsklassen.

Ja, gezichtsherkenning is beschikbaar op de meeste moderne iPhone-modellen. Face ID is een gezichtsherkenningstechnologie die wordt gebruikt om je iPhone te ontgrendelen en aankopen te doen met Apple Pay. Het gebruikt een veilig authenticatiesysteem dat gezichtsgegevens veilig in je toestel opslaat en gebruikt kan worden om je telefoon snel te ontgrendelen.

Nee, de iPhone heeft geen speciale nachtmodus. Hij heeft echter wel een "Donkere modus" instelling die gebruikt kan worden om de helderheid van het scherm te verminderen en de ogen in een donkere omgeving minder te belasten.

De tijd die nodig is om een iPhone in te stellen varieert, afhankelijk van het model iPhone en wat je precies wilt instellen. Over het algemeen is het installatieproces relatief snel en eenvoudig en kan het slechts een paar minuten duren. Nadat je het apparaat hebt aangezet en met Wi-Fi hebt verbonden, volg je de aanwijzingen op het scherm om je Apple ID, iCloud en andere functies in te stellen. Als je een iPhone met Face ID of Touch ID hebt, moet je ook de gezichtsherkenning of vingerafdrukscanner instellen. Afhankelijk van je voorkeuren moet je misschien ook diensten als sms of mobiele data in- of uitschakelen, of mobiel bellen instellen. Als je locatiediensten inschakelt, kun je een vraag zien om "Zoek mijn" in te stellen, die je kan helpen je telefoon terug te vinden in geval van verlies of diefstal. Als alles is ingesteld, is je iPhone klaar voor gebruik.

Ja, er zijn verschillende tips om de batterij te sparen voor de iPhone.

  1. Schakel Locatiediensten en het verversen van apps op de achtergrond uit: Deze beide diensten kunnen veel batterijstroom verbruiken, dus ze uitschakelen als ze niet nodig zijn kan helpen de batterij te sparen.

  2. Verlaag de helderheid: Het scherm dimmen kan ook helpen de batterij te sparen.

  3. Schakel de spaarstand in: Deze functie kun je activeren door te navigeren naar Instellingen > Batterij en deze vervolgens aan te zetten. Dit kan het stroomverbruik van je iPhone verminderen en helpen de batterij te sparen.

  4. Stel auto-lock in op een hoog nummer: Door de auto-lock functie op een hoog nummer in te stellen (bijvoorbeeld vijf minuten of meer) kun je energie besparen.

  5. Schakel Wi-Fi en Bluetooth uit als je ze niet nodig hebt: Deze functies verbruiken batterijvermogen terwijl ze naar verbindingen zoeken, dus ze uitschakelen als ze niet nodig zijn kan helpen de batterij te sparen.

De iPhone is een zeer veilig apparaat dat geavanceerde beveiligingsmaatregelen gebruikt om de veiligheid van zijn gebruikers te garanderen. Apple heeft voorzieningen ingebouwd zoals sterke versleuteling en veilige verificatieprotocollen om gebruikersgegevens en bestanden te beschermen. Bovendien wordt de App Store gecontroleerd en gereguleerd om ervoor te zorgen dat alle apps daarin op een veilige manier werken. Er zijn ook ingebouwde privacycontroles om je informatie veilig te houden, en Touch ID en Face ID voor extra beveiliging. Al met al is de iPhone een van de veiligste toestellen op de markt.

Er zijn verschillende opties beschikbaar voor back-up en herstel van iPhone-gegevens. Je kunt iCloud gebruiken om automatisch een back-up van gegevens van je iPhone te maken en de gegevens online op te slaan, of de nieuwe functie Back-up naar Mac met macOS Catalina waarmee je een lokale back-up van je iPhone-gegevens op je Mac kunt opslaan. Je kunt ook gegevens uit een iTunes- of iCloud-back-up herstellen en terugzetten op je iPhone. Daarnaast kunnen hulpmiddelen van derden, zoals iMyFone D-Back voor iOS, je helpen om geselecteerde gegevens van je iPhone te herstellen of te back-uppen.

Ja, Apple biedt klantenondersteuning voor iPhone-bezitters. Apple biedt klanten verschillende mogelijkheden om hulp te krijgen met hun iPhone, waaronder telefonische en live chat-ondersteuning, online hulp en hulpmiddelen, en persoonlijke ondersteuning in de Apple Store.